Tijdelijke actie! Laat nu jouw gepersonaliseerd hemd op maat maken voor €139. Maak nu een afspraak.
logo atelier vic

Meet Peter

Ik ben geboren in 1966 en ben afkomstig uit Waregem. Ik groeide op met 2 zussen, één oudere en één jongere zus. 

Passie voor kunst, beauty en lifestyle

Wat mezelf betreft was het van kleins af aan duidelijk dat de passie voor kleding er was. Snel ondervond ik dat er ook een sterke passie was voor kunst, beauty en lifestyle. Reeds heel jong was ik bezig met wat kleding kon betekenen om iemand mooier te maken en dat dit ook bij de persoonlijkheid zou passen. Hierdoor was het als kind ook niet altijd gemakkelijk voor mij. Maar toch vocht ik altijd om mezelf te blijven. Als ik enige raad kan geven, het is zeker niet gemakkelijk maar zeker de moeite waard om voor jezelf te vechten.

Studentenjob bij Rolls

Ik wou heel graag studeren in deze branche maar dit mocht ik niet van thuis. Dus besloot ik om voor verkoper te studeren. Tijdens mijn studie begon ik een zoektocht naar wat ik later wou gaan uitbouwen tot mijn beroep/roeping. Ik werkte in verschillende winkels en sectoren om ervaring op te doen en kluste bij als professioneel model. Tijdens deze zoektocht kwam ik al terecht bij Rolls (de voormalig naam van Atelier Vic) wat mijn startblok was voor mijn carrière als verkoper. (Studenten job) (1987-1989). Toen ik hier stopte als student legde ik een serieuze zoektocht af om de ervaring op toe doen die me nu nog alle dagen van nut is.

Perfectionistisch, koppig, vriendelijk en zacht 

Ik had altijd de droom om een eigen kledingzaak te hebben maar omdat ik te perfectionistisch ben zou ik nooit stoppen met werken (workaholic). Wat nu eigenlijk ook het geval is bij VIC. Ik heb het moeilijk om te stoppen met werken. Ik zou 7/7 werken als ik kon.

In 1992 ontmoette ik de liefde van mijn leven waarmee ik tot op de dag van vandaag nog altijd mijn leven deel. Ik zie mijzelf als een koppig, vastberaden, vriendelijk en zacht persoon.

Terug naar waar het allemaal begon

In 2020 kreeg ik de kans om een samenwerking aan te gaan met Tom Van Poucke. (PS: Terug bij VIC waar het allemaal begon). Dat jaar begon ik met de uitbating  van de VIC multimerkenwinkel. Daardoor kan Tom zich nog meer toeleggen op het maatwerk.

Wat voor ons beiden goed is dat we beiden de passie en en de ervaring hebben om verder te werken aan een mooi verhaal.

Wat maakt in dit verhaal het verschil?

Doen wat je graag doet en doen met passie. Iedereen met een goed gevoel naar buiten laten gaan met hun aankopen. Daar streef ik iedere dag voor. Dus een betere match kan er niet zijn!

Groeten

Peter

Andere berichten

Meet Vincent

Ook Vincent heeft al heel wat jaren ervaring op de teller staan. De knepen van het vak leerde hij in een boetiek in Izegem om

Volg ons op instagram

Volg Vic op Instagram