Wij zijn in verlof van maandag 31 juli t.e.m. zaterdag 5 augustus.
logo atelier vic

Very Individual Citymap

Tom Van Poucke in het Cobergher Hotel met zicht op de Broeltorens

Onze favoriete plekjes

Kortrijk wordt steeds aantrekkelijker voor wie houdt van shoppen, gastronomie en cultuur. Dagelijks ontvangen we klanten die ‘een dagje Kortrijk doen’. Daarom dit stadsplan, met enkele van onze favoriete plekken in de stad. Want bij VIC houden we van beleving, en die hoeft niet te eindigen na een bezoek aan onze winkel. 

1. Leieboorden

De verlaging van de Leieboorden is wellicht de meest ingrijpende stadsverandering van de voorbije eeuw. Mijn trouwe viervoeter Edgar brengt me dagelijks naar zijn favoriete plekje in de schaduw van de Broeltorens. 

Wist je trouwens dat de Leieboorden op dit moment nog verder verlaagd worden? Tegen de zomer van 2024 zullen we hiervan kunnen genieten.

2. Boekenhuis Theoria

Boekenhuis Theoria werd in 2023 toegevoegd aan het selecte lijstje van mooiste en beste boekhandels ter wereld. Ga er zeker ook naar de kamer met graphic novels en ontdek op de eerste verdieping de lezerszaal en boekenkeuken. 

Deze plek is een echte aanrader, ook voor wie geen fervent boekenlezer is. Je kan er tussen de boeken trouwens ook genieten van een heerlijke koffie. 

3. Weide

Kortrijk Weide bevindt zich ook op wandelafstand van onze winkel. Het is de perfecte ontmoetingsplek voor elke Kortrijkzaan of toerist. Middenin de stad, maar toch omgeven door het groen van de natuur. 

Je kan er zelfs je eigen maaltijd bereiden aan de grote vuurschaal. In de zomermaanden zijn er dan ook heel wat gezellige barbecues. 

4. Texture Museum

In het belevingsmuseum Texture wordt de rijke geschiedenis van onze regio schitterend toegelicht. Jong en oud kunnen er waardevolle collecties vlas en textiel ontdekken via een fris verhaal, in een moderne setting. 

Hier leerde ik samen met mijn dochters dat ons vlas vandaag weer zeer gegeerd is vanwege haar bijzondere eigenschappen. 

5. Pizzeria Sofia

Grenzend aan het prachtig gerestaureerde Begijnhof, op één van de gezelligste pleintjes in Kortrijk, kan je ons team wel eens spotten in Pizzeria Sofia. Een echte aanrader voor wie houdt van Italiaanse lekkernijen. 

De zaakvoerster ging zelf in 2021 enkele weken naar Napels, om er te leren hoe je authentieke Napolitaanse pizza’s maakt. De kunst die ze daar leerde bracht ze terug mee naar haar restaurant in Kortrijk. 

6. Cobergher Hotel

Het interieur van het exclusieve Cobergher Hotel valt niet te omschrijven. Je gaat er dus best zelf langs om eens een kijkje te nemen. Mijn favoriete plek? Hun Bar Mémoir. Je kan er in een unieke setting genieten van trendy cocktails, unieke wijnen en heerlijke bar bites.

Wist je trouwens dat we hun medewerkers in het pak mochten steken?